Duizenden planten verstopt achter gesloten deuren

De politie vernietigde maandagmiddag 23 september ongeveer 4300 hennepplanten. Ze zaten verstopt in een woning in de Oudeweg.

Hennepteelt in Axel

De politie ontving informatie over het mogelijk telen van hennepplanten in een woning in de Oudeweg.  Een politieteam stapte rond 12u30 de woning binnen en trof de bewoner en drie bezoekers aan. Zij zijn verdachte in deze zaak. Het team vernietigde 244 moederplanten en ruim 4100 stekken. Agenten haalden een expert erbij vanwege een mogelijk (brand)gevaarlijke situatie.

Help ook mee om hennepkwekerijen te bestrijden
Ruik je henneplucht of denk je dat er hennep in de buurt geteeld wordt? Meld verdachte situaties altijd. Onderstaande punten kunnen wijzen op de aanwezigheid van hennepplanten:

  • aanwezigheid van hennepgeur;
  • onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • constant zoemend of ronkend geluid;
  • beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er vaak een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven via:

Wilt u vertrouwelijk info delen? Dit kan anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M of bij Team Criminele Inlichtingen (TCI) via 088-6617734.