Kogelinslag bij bakkerij, politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen van een schietincident op een bakkerspand aan de Philipslaan. De verdachte zou richting de Aldi zijn gerend. Niemand raakte gewond en de eigenaar deed aangifte van bedreiging.

embleem, logo, detail, close-up, algemeen, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

De politie kreeg maandagochtend 23 september 2024 rond 08.00 uur een melding van een kogelinslag bij een bakkerij aan de Philipslaan in Roosendaal. Een voorbijganger schoot al op zondagavond, rond 22.30 uur, op de voordeur naast het bakkerspand, zo is op camerabeelden te zien. De verdachte zette het op een rennen, waarschijnlijk in de richting van de Aldi. Ook was het rolluik beklad met het woord ‘dief’. De eigenaar deed aangifte van bedreiging. Gelukkig raakte niemand gewond.

 

Pand gesloten

Het was niet de eerste keer dat de eigenaren werden geïntimideerd. Eerder deze maand is bij dezelfde bakkerij een explosief afgegaan. Vanwege veiligheidsrisico’s heeft de gemeente besloten om het pand per direct voor vier weken te sluiten. Inwoners die hierover vragen hebben of hun zorgen willen delen, zijn op woensdag 25 september tussen 18.00 en 19.00 uur welkom in Buurtcentrum Kalsdonk. Voor vragen over de sluiting of de bijeenkomst kun je terecht bij de gemeente Roosendaal.

 

Getuigenoproep

De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het schietincident en roept getuigen op zich te melden. Heb jij zondagavond rond 22.30 uur iets verdachts gezien in de buurt van de Philipslaan? Bel 0900-8844 of geef je tip door aan Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.