Vier NAC-supporters vast na geweld tegen horecamedewerkers

De politie heeft vier NAC-supporters in verzekering gesteld, die betrokken zouden zijn bij rellen na afloop van de wedstrijd Feyenoord – NAC op zondag 22 september. De groep, in de leeftijd van 22 tot 45 jaar, wordt vandaag gehoord. Het is nog niet bekend wat hen ten laste wordt gelegd.

Aanhouding

De vier mannen, waarvan drie uit Breda een uit het Belgische Lokeren, maakten deel uit van een groep NAC-supporters die na de wedstrijd vijf horecamedewerkers aanviel in het stadion. De ME moest eraan te pas komen om hen in veiligheid te brengen. Een van hen moest voor verwondingen in het ziekenhuis worden behandeld. De overige vier liepen lichte verwondingen op.

De politie hield rond de wedstrijd in totaal tien personen aan. Zeven daarvan werden vanwege betrokkenheid bij incidenten bij het uitvak aangehouden. Van die zeven zitten er nu nog 4 in de cel. De drie anderen werden heengezonden; hun rol wordt verder onderzocht.

Het onderzoek is nog in volle gang. Daarbij worden onder meer camerabeelden bekeken. De politie roept supporters die iets gezien hebben of meer weten op zichzelf te melden. Dat kan via 0900-8844.