Waarschuwingen en bekeuringen uitgedeeld tijdens verkeerscontrole

Het politieteam Oosterscheldebekken hield vrijdag 20 september op twee locaties een verkeerscontrole. Bromfietsen, scooters en e-bikes met dikke banden werden op rollerbank getest. De controle was ook bedoeld om mensen bewust te laten worden van het gevaar om met een opgevoerde (brom)fiets de weg op te gaan.

rollerbank, fatbike, © foto: politie

In de middag was een controleplaats ingericht op de Stelledijk bij ’s-Heer Arendkerke en ’s avond stonden de agenten op de Troelstralaan in Goes. In totaal werden 22 bromfietsen, 9 elektrische fietsen en 6 auto’s gecheckt.

 

Tijdens de controles hebben de agenten 25 officiële waarschuwing uitgedeeld en 15 weggebruikers kregen een bekeuring. Vier bromfietsen/elektrische fietsen bleken na de test op rollerbank te hard te kunnen. De andere bekeuringen werden gegeven voor het vasthouden van telefoon tijdens het rijden, niet dragen van een helm, rijden zonder rijbewijs, niet dragen van een autogordel en rijden met kale banden. Voor 6 voertuigen (3 brommers, 2 scooters en een bestelwagen) is een WOK-melding (Wachten op Keuring) gedaan. Eén automobilist is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.