Explosie bij woning aan de Chicagostraat

Bij een woning aan de Chicagostraat heeft in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 oktober een explosie plaatsgevonden. Onderzoek tot dusver heeft niet uitgewezen waarom deze woning doelwit is, de politie houdt rekening met een vergissing.

over de politie, algemeen, logo, politielogo, Foto: Korpsmedia politie

De explosie is omstreeks 05.45 uur gemeld, nadat een knal gehoord was. De woning raakte als gevolg van de explosie beschadigd, niemand raakte gewond.

Verband

Maandagochtend 7 oktober werd bij dezelfde woning brandgesticht. Dit gebeurde omstreeks 04.50 uur. Een poging tot brandstichting aan de Herenstraat in Rijswijk diezelfde ochtend, houdt mogelijk verband met de incidenten aan de Chicagostraat.  

Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang. Vooralsnog blijkt daaruit geen aanleiding waarom de woning aan de Chicagostraat in Den Haag en het pand aan de Herenstraat in Rijswijk doelwit geworden zijn. Er wordt dan ook rekening mee gehouden dat het gaat om een vergissing. De politie neemt deze zaak hoog op en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets opvallends gezien in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 oktober in de omgeving van de Chicagostraat? Of heeft u op een andere manier informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Laat het ons weten. Dat kan via onderstaande mogelijkheden.

Gevaarzetting

Het plaatsen van explosieven is gevaarlijk, want de gevaarzetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties.

Melden helpt! 

Als je verdachte situaties ziet, bel dan altijd 112. Heb je informatie over (de achtergronden van) de explosie? Meld het dan ook! Bel de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul het onderstaande tipformulier in op www.politie.nl.