Vier aanhoudingen voor dodelijk schietincident Amsterdamsebrug

Een mooie doorbraak in de zaak van de doodgeschoten Mehdi Rebroub: vier verdachten zijn aangehouden. Ze worden allemaal voor tenminste 90 dagen vastgehouden. Rebroub overleed in de vroege ochtend van zondag 23 juni onder de Amsterdamsebrug nadat hij bij een schietpartij zwaargewond raakte. Drie weken geleden vroeg de politie aandacht voor de zaak in Opsporing Verzocht. De politie heeft na de uitzending vier verdachten aangehouden. Het gaat om vier Amsterdammers van 19, 20, 23 en 24 jaar oud.

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni werd de 24-jarige Mehdi Rebroub doodgeschoten vlak bij het skatepark onder de Amsterdamsebrug in Amsterdam. Mehdi sprak die nacht af met een vriend die hij kende via iemand uit de kickbokswereld. Het plan was om met nog enkele anderen te gaan chillen onder de Amsterdamsebrug. 

Eenmaal aangekomen onder de Amsterdamsebrug werd de groep overvallen door enkele personen wat uitliep op een zeer gewelddadige beroving waarbij een iPhone, AirPods en een Louis Vuitton tas werden weggenomen. De beroving mondde uit in een schietpartij waarbij Mehdi Rebroub in de borst werd geraakt. Mehdi is ter plekke overleden.