Getuigen gezocht overval winkel Bijlmerplein

Maandagmiddag 7 oktober 2024 overvallen twee jongens een winkel aan het Bijlmerplein in Amsterdam-Zuidoost. Medewerkers worden hierbij bedreigd met een vuurwapen en een vitrine wordt ingeslagen. De twee verdachten vertrekken zonder buit en niemand raakt gewond. De recherche zoekt getuigen van deze overval.

Rond 17.10 uur wordt het personeel van de winkel opgeschrikt door harde knallen als ze klanten aan het helpen zijn. Ze zien vervolgens een jonge man die een vitrine in probeert te slaan. Een tweede overvaller staat daarbij in de deuropening en bedreigt het aanwezige personeel met een vuurwapen. Als het rookalarm wordt geactiveerd slaan de verdachten zonder buit op de vlucht en laten ze de aanwezigen in de winkel geschrokken achter. Gelukkig raakt er niemand gewond bij deze overval op klaarlichte dag met veel winkelend publiek. In de winkel is het een ravage door de ingeslagen vitrine.

Vanaf het Bijlmerplein vluchten de verdachten op een zwarte scooter, voorzien van een gele kentekenplaat, richting station Duivendrecht. Agenten zoeken nog naar de overvallers maar worden helaas niet meer gevonden.

Verdachte 1:
-Jongen,
-14 a 16 jaar,
-Licht getint
-Lang postuur,
-Blauwe sjaal,
-Adidas trainingsbroek
-Rode sjaal voor zijn mond
-Actiontas
-Witte gympen

Verdachte 2:
-Jongen
-14 a 16 jaar
-Zwarte muts
-Zwart gekleed

Getuigenoproep 
Ter plaatse zijn Forensische Opsporing en de recherche een uitgebreid onderzoek gestart en komen graag in contact met getuigen. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

BVH NR: 2024238815