Vuurwerk ontploft bij kermis Weert, meerdere personen met gehoorschade en verdachte aangehouden

Op woensdag 2 oktober werd de kermis in Weert afgesloten met een vuurwerkshow. Kort na deze vuurwerkshow ontplofte een stuk vuurwerk in de buurt van het aanwezige publiek. Dit had niets te maken met de vuurwerkshow. Meerdere personen hebben zich bij de aanwezige hulpdiensten gemeld met gehoorklachten. Een verdachte is aangehouden en de politie doet verder onderzoek.

De politie benadrukt dat deze ontploffing volledig los staat van de vuurwerkshow. Kort na de ontploffing van het vuurwerk heeft de politie heeft een verdachte aangehouden, een 25-jarige man uit de gemeente Sittard-Geleen. Inmiddels hebben acht personen zich gemeld bij de hulpdiensten met gehoorklachten.

Getuigen

We roepen getuigen op zich te melden bij de politie. Was je aanwezig bij de kermis in Weert en heb je meer informatie of beelden? Deel dit met ons! Dat kan via 0900-8844, anoniem via M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000 of via het formulier op deze pagina. Ook mensen die (gehoor)klachten hebben als gevolg van deze ontploffing, worden gevraagd zich te melden bij de politie. Neem je contact met ons op? Vermeld dan het zaaknummer 2024161251.