Politie houdt grote verkeerscontrole in Ommoord in samenwerking met leerlingen GSR Rotterdam

Op donderdag 24 oktober heeft de politie een uitgebreide verkeerscontrole in de wijk Ommoord georganiseerd. De verkeersactie was een initiatief van de wijkagenten van Ommoord. Met de controle wil de politie de overlast die bewoners in de wijk ervaren, aanpakken en tegengaan. Zowel herkenbare als onherkenbare agenten namen deel aan de actie.

De controle, die tussen 16.00 en 20.00 uur plaatsvond, was verdeeld over vijf punten in de wijk. Voertuigen zijn op verschillende punten gecontroleerd. Zo zijn fatbikes en scooters met behulp van een rollenbank op snelheid gecontroleerd. Daarnaast werd er ook gecontroleerd op overtredingen en waar nodig werden er bekeuringen uitgeschreven.

De rol van de leerlingen
De eerste twee uur waren er 23 havo 4 en havo 5 leerlingen van de GSR Rotterdam aanwezig tijdens de actie. Zij vroegen de burgers die gecontroleerd waren middels een enquête hoe zij de controle en de bejegening ervaren hadden. Dit wordt de buitenspiegel genoemd.

De uitslag van deze enquête zal met de politie gedeeld worden. Deze leerlingen zullen ook nog door de politie geschetste (wijk)problemen uitwerken en een plan van aanpak hierop bedenken.

De resultaten
In totaal werden er 145 auto’s gecontroleerd, vier fatbikes, twintig brommers/snorfietsen, tien fietsen en één motor. Op basis daarvan zijn er voor 46 voertuigen bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor rijden zonder rijbewijs, verlopen APK en het vasthouden van de telefoon tijdens het rijden. Er zijn uiteindelijk twee mensen aangehouden: één voor rijden onder invloed en één voor rijden terwijl er een rijverbod was opgelegd.