Poging explosie Beukenschans Leiderdorp: politie zoekt getuigen

De politie doet onderzoek naar een incident waarbij op maandagmiddag 21 oktober een explosief voor een woning aan de Beukenschans is neergelegd. De politie roept getuigen op om zich te melden.

surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, zijkant, close-up, slogan, waakzaam, dienstbaar, logo, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Omstreeks 13.00 uur kwam bij de politie een melding van een burger binnen die aangaf dat er een explosief voor de woning zou zijn gelegd. Ter plaatse troffen agenten het explosief aan en kon worden vastgesteld dat het explosief niet is afgegaan. Hierdoor is er geen schade aan de woning en zijn er ook geen personen gewond geraakt.

De teamleider explosievenverkenning heeft het explosief ter plaatse veiliggesteld en in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar (de toedracht van) het incident. Een uitgebreide zoekslag in de omgeving leverde helaas nog geen aanhouding(en) op.

Signalement

  • Man
  • Tussen de 10 en 20 jaar oud
  • Zwarte jas
  • Zwart mondkapje

Heeft u informatie?

De recherche onderzoekt de (toedracht van de) zaak. Aan omwonenden met camerabeelden wordt gevraagd om zich te melden. Informatie die het onderzoek kan helpen, is welkom. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving of heeft u mogelijk beelden van camera’s aan de Beukenschans waarop tussen 12.00 en 13.00 iets verdachts te zien is? Of heeft u weet van eventuele (criminele of sociale) conflicten die te maken hebben met dit explosief? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0900-6070 of via het tipformulier. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.