Opslaglocatie voor productie synthetische drugs aangetroffen

In een pand aan de Hitjesweg heeft de politie op donderdagavond 24 oktober een opslaglocatie voor synthetische drugs aangetroffen. De recherche onderzoekt de zaak. Er is niemand aangehouden.

Synthetische drugs

Agenten gingen ter plaatse in verband met de aanwezigheid van een mogelijk drugslab. Op deze locatie zijn grondstoffen en overige goederen die te relateren zijn aan de productie van synthetische drugs aangetroffen. Van deze stoffen is bekend dat ze veelal brandgevaarlijk of explosief zijn. Daarnaast zijn ze bij inademing schadelijk voor de gezondheid. Er was sprake van diefstal van gas en stroom.

Onderzoek
Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) doen het technisch onderzoek en zorgen voor het veilig afvoeren en de vernietiging van de grondstoffen.

Gevaar
Een opslaglocatie voor synthetische drugs brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing zijn vaak niet te overzien.

Niet enkel de productie van synthetische drugs maar ook de opslag ervan is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur. Dat is gevaarlijk voor mens en dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak brandbaar, giftig of bijtend.

Let op
Heb je een vermoeden van een productie of opslaglocatie in je omgeving? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan via 0800-7000.