Politie houdt vier minderjarigen aan voor zware mishandeling Oss

De politie heeft vier minderjarige jongens aangehouden voor het ernstig mishandelen van een 14-jarige jongen uit Oss. De mishandeling gebeurde op zondag 6 oktober bij een skatebaan op de Rusheuvelstraat. De verdachten zijn in de leeftijd van 13 tot 15 jaar en komen uit de gemeente Oss.

Zware mishandeling
Een kleine week na de mishandeling circuleerde op social media een video waarin te zien is hoe een jongen hard tegen zijn hoofd wordt geschopt. De politie startte een onderzoek en dat leidde tot de aanhoudingen van de vier minderjarigen. Op dit moment zitten nog twee verdachten vast. 

Filmen en online verspreiden
Ook de jongen die de mishandeling heeft gefilmd is aangehouden geweest. Hij is inmiddels thuis, maar blijft verdachte in de zaak.

In het algemeen kan het maken van dergelijke video’s een opruiend effect hebben en de beelden zelf zijn een inbreuk op de privacy van het slachtoffer, zeker als de filmpjes via het internet worden verspreid. Het Openbaar Ministerie en de politie roepen dan ook op om zulke video’s niet te verspreiden.