Drie man opgepakt na aantreffen drugs gerelateerde stoffen

Donderdagochtend werden in een woning aan de Van Berckelstraat drie mannen aangehouden. In de woning troffen we een grote hoeveelheid versnijdingsmiddel aan. In het verlengde hiervan deden we onderzoek in een opslagbox aan de Rietveldenweg, waar we nog eens een zeer grote partij aan soortgelijke stoffen vonden. De politie doet verder onderzoek.

Twee van de drie aangehouden mannen moesten worden aangehouden in verband met een lopend strafrechtelijk onderzoek in de eenheid Zeeland West Brabant, reden waarvoor politiemensen aan de deur gingen bij de woning aan de Van Berckelstraat. Omdat de deur niet werd geopend, forceerden agenten de voordeur. In de woning troffen ze niet alleen de drie mannen aan, maar vonden ze ook een zeer groot aantal zakken met drugs gerelateerde stoffen, naar alle waarschijnlijkheid procaïne, dat onder meer gebruikt wordt als versnijdingsmiddel voor cocaïne. Ook vonden ze in zowel de woning als in de berging zo’n tien kilo aan gedroogde hennep.

Opslagbox
In de woning vonden agenten ook informatie die leidde naar de opslagbox. In deze box vonden ze vele duizenden kilo’s aan zakken en dozen met stoffen die gelinkt kunnen worden aan drugshandel of -productie. Ook hier ging het onder andere om procaïne, maar ook nog diverse andere soorten versnijdingsmiddelen. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen kwamen ter assistentie ter plaatse.

De aangehouden mannen zijn twee bewoners (22 en 33 jaar) van het huis aan de Van Berckelstraat en een 34-jarige man uit Polen. De aangetroffen stoffen werden afgevoerd en zullen na bemonstering worden vernietigd.