Zoekactie België in verdwijningszaak Angelique Hendrix

De politie in België is een zoekactie gestart in een natuurgebied in Maasmechelen (B). Deze zoekactie maakt deel uit van het onderzoek naar de vermissing van Angelique Hendrix uit Stein in 1990. Een recente DNA-match met een profiel in de Belgische DNA-databank heeft uitgewezen dat Angelique niet meer in leven is. Een jaar na de verdwijning van Angelique is in België een schedel gevonden. De DNA-match met het profiel in de databank wees uit dat de schedel toebehoorde aan Angelique.

dna, Foto: Korpsmedia politie / istock

In het gebied waar in 1991 de schedel is aangetroffen start vanaf woensdag een onderzoek naar mogelijke sporen en spullen die kunnen toebehoren aan Angelique. In 1991 hebben de Belgische autoriteiten het betreffende gebied al doorzocht. Daarbij zijn geen aanvullende menselijke resten aangetroffen. Desondanks wordt het gebied nu, ruim 30 jaar later, opnieuw grondig onderzocht. De zoekactie neemt enkele dagen in beslag.

Op verzoek van de Nederlandse politie voeren de Belgische autoriteiten de zoeking uit. Dit gebeurt op basis van rechtshulp. De Belgische politie is verantwoordelijk voor de zoekactie die plaatsvindt volgens de Belgische richtlijnen en procedures. Rechercheurs van de politie in Limburg (Nederland) zijn uiteraard wel aanwezig bij de zoekactie.

De nabestaanden van Angelique zijn in kennis gesteld van deze zoeking.