Hardnekkige fietsendief opgepakt, politie zoekt tweede verdachte

In de nacht van woensdag 23 oktober houdt de politie een hardnekkige fietsendief aan, terwijl een tweede verdachte weet te ontsnappen. De aangehouden man wordt verdacht van heling en krijgt een boete voor rijden zonder verlichting, het negeren van een stopteken en het niet tonen van een identiteitsbewijs. De politie zet de zoektocht naar de tweede verdachte voort.

fietsendiefstal, fiets, fietsen, diefstal, stelen, heterdaad, Foto: Korpsmedia / politie

Tijdens een surveillance op 23 oktober 2024 zien agenten rond middernacht twee fietsers zonder verlichting. Zodra de agenten hen vragen te stoppen, negeren de fietsers dit verzoek en slaan ze op de vlucht. De achtervolging begint, waarna het duo hun fietsen achterlaat in de Flessenstraat en te voet probeert te ontsnappen. De politie houdt een van de fietsers aan, maar de andere weet helaas te ontsnappen.

De aangehouden man blijkt een bekende 25-jarige fietsendief te zijn. Ook deze keer lijkt er iets niet in de haak, want beide fietsen staan als gestolen geregistreerd. De man wordt daarom verdacht van heling en ontvangt een boete voor het rijden zonder verlichting, het negeren van een stopteken en het niet tonen van een identiteitsbewijs.

De fietsen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren, en de zoektocht naar de tweede verdachte wordt voortgezet.

Heb jij iets gezien?

Heb jij op woensdagnacht rond 03.30 uur in de buurt van de Flessenstraat iemand zien wegrennen? Of heeft jouw cameradeurbel beelden opgenomen? Elk bewijs is van harte welkom. Meld je tip via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Stop fietsendieven en helers

In de Zeeuwse steden worden steeds vaker fietsen gestolen. De politie probeert de fietsendieven met man en macht te stoppen, maar kan daarbij jouw hulp goed gebruiken. Doe altijd aangifte van een gestolen fiets, dat kan online of op een politiebureau. De fiets wordt dan opgenomen in het fietsendiefstalregister en dat helpt om de fiets terug te vinden én om de dief of heler op te sporen.