Politie doet onderzoek naar ernstig verkeersongeval aan de Bij de Leijwei

Bij een ernstig verkeersongeval aan de Bij de Leijwei in Hoornsterzwaag is een minderjarige jongen uit Gorredijk ernstig gewond geraakt. Een andere minderjarige jongen uit Gorredijk, de bestuurder van de auto, wordt verdacht van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval en het rijden zonder rijbewijs. De politie doet nader onderzoek naar het incident.

Politieauto

Melding

Rond 1:40 uur ontving de politie een melding van een personenauto die te water was geraakt aan de Bij de Leijwei in Hoornsterzwaag. Ter plaatse troffen we een personenauto aan die op de kop in de sloot lag. Een minderjarige jongen uit Gorredijk raakte ernstig gewond en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere minderjarige jongen uit Gorredijk, de bestuurder van de auto, raakte gewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Onderzoek

De bestuurder wordt verdacht van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval en het rijden zonder rijbewijs. Hij zal worden verhoord. De politie doet onderzoek naar de toedracht van dit verkeersongeval. Zo is ter plaatse sporenonderzoek gedaan en bekijken we of er camerabeelden zijn uit de omgeving van het ongeval.

Getuigenoproep

De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die meer informatie hebben. Bent u getuige geweest van het verkeersongeval of bent u in het bezit van beelden, wellicht van een videodeurbel of dashcam, waarop het ongeval te zien is? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. U kunt eventueel ook anoniem tippen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.