Explosie bij woning aan het Duyfrakplein in Valkenburg

Bij een woning aan het Duyfrakplein in Valkenburg heeft in de nacht van woensdag 16 oktober op donderdag 17 oktober een explosie plaatsgevonden. Op dit moment doen we onderzoek en komen we graag in contact met mogelijke getuigen.

Algemeen foto politie

Wij kregen rond 01.00 uur de melding van de explosie. Er raakten ruiten van zowel de woning als die van de buren beschadigd. Ook de deur van de woning raakte beschadigd. Niemand raakte gewond.

Iets gezien?

Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang en wij komen graag in contact met getuigen. Heeft u iets opvallends gezien in de nacht van woensdag op donderdag 17 oktober 2024 aan het Duyfrakplein en omgeving? Of heeft u mogelijk op een andere manier informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, bijvoorbeeld camerabeelden? Laat het ons dan alstublieft weten. Dat kan via onderstaande mogelijkheden. 

Gevaarzetting

Het plaatsen van explosieven is gevaarlijk, want de gevaarzetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. 

Melden helpt! 

Als je verdachte situaties ziet, bel dan altijd 112. Heb je informatie over (de achtergronden van) de explosie? Meld het dan ook! Bel de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul het onderstaande tipformulier in op www.politie.nl.