Medewerker van de eenheid Rotterdam krijgt onvoorwaardelijk ontslag

Een medewerker van de eenheid Rotterdam wordt ontslagen. Afgelopen juli werd een onderzoek gestart, na signalen van ernstig plichtsverzuim door deze medewerker.

Naar aanleiding van meerdere meldingen werd disciplinair onderzoek verricht door de afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten (VIK). Het onderzoek wees uit dat deze medewerker gedurende langere periode ongepast en grensoverschrijdend gedrag vertoonde richting burgers. Gedurende het onderzoek verrichtte hij werkzaamheden zonder contact met burgers. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek is besloten tot schorsing en uiteindelijk onvoorwaardelijk ontslag. Deze straf is inmiddels definitief geworden.

Beroepscode
De samenleving verwacht van politiemensen een voorbeeldfunctie. Zowel in het uniform als daarbuiten. Om medewerkers daarbij te helpen heeft de politie een beroepscode. Dit is een handleiding voor alle politiemedewerkers. In de beroepscode staan de kernwaarden van de politie en is beschreven wat die betekenen in het werk, maar ook daarbuiten. Wil je meer weten over onze beroepscode? Klik dan hier.