Man beroofd van auto, verdachte zet boel op stelten

De politie hield donderdagochtend een vermoedelijke autodief aan. De verdachte zou de eigenaar uit zijn auto hebben geduwd, en is vervolgens weggereden. Zijn rijgedrag bracht verkeersdeelnemers in groot gevaar. Meerdere politiewagens achtervolgden hem, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na flink verzet gaf de verdachte zich eindelijk over.

Een man zou op donderdagochtend 10 oktober 2024, rond 05.15 uur, de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg onveilig hebben gemaakt. Hij zou met stenen en spullen hebben gegooid naar voorbijrijdende auto’s. De politie kwam snel ter plaatse, maar trof niemand aan.

Niet veel later ontving de meldkamer opnieuw een melding van een man die was beroofd van zijn auto. De 34-jarige man stond nietsvermoedend te wachten voor een stoplicht aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg, toen plots een vreemde man aan de bijrijderskant instapte. De verdachte zou de bestuurder uit de auto hebben geduwd en reed vervolgens weg.

Achtervolging

Meerdere politiewagens achtervolgden de vermoedelijke autodief, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De verdachte hield de vaart erin en bracht fietsers en andere verkeersdeelnemers in groot gevaar. Hij reed over een fietspad, raakte nét geen fietsers en reed tegen een lantaarnpaal. Daarnaast beschadigde hij een bus en politieauto. Tot slot vlogen de hekken in de lucht toen hij in tegengestelde richting het stationsplein opreed. Uiteindelijk werd hij daar klemgereden door de politiewagens. Na flink verzet gaf hij zich eindelijk over.

De verdachte, waarvan de identiteit nog onbekend is, werd naar het ziekenhuis gebracht en wordt verhoord op het bureau. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan.

Heeft uw auto schade of fietste u voorbij?

De achtervolging heeft flink wat schade aangericht, mogelijk ook aan geparkeerde auto’s in het centrum van Tilburg. Heeft uw auto schade opgelopen, vermoedelijk door dit incident, of fietste u voorbij? Dan komt de politie graag met u in contact. We roepen ook andere getuigen op zich te melden. Bel naar 0900-8844 of neem contact op met Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.