Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Illegale jager aangehouden in Colijnsplaat

Gepubliceerd op:

Colijnsplaat - Drie Roemeense mannen zijn zondag 26 mei 2024 omstreeks 18.30 uur op de Zuidlangeweg door de politie aangehouden nadat in hun auto een luchtbuks en een geschoten fazant was aangetroffen. Een van hen, de 34-jarige eigenaar van het voertuig, verklaarde dat het wapen van hem was en dat hij vanuit de auto op de vogel geschoten had. Hij heeft een boete van 250 euro gekregen en afstand gedaan van het wapen.

Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen

De politie kreeg zondag aan het eind van de middag een melding dat in Colijnsplaat op een stuk land aan de Zuidlangeweg illegaal gejaagd zou worden. Ter plaatse bleek dat de getuige de auto van de jager had klemgereden. Hij had gezien dat er vanuit dat voertuig geschoten was en dat daarop een man het weiland was opgerend. Vervolgens liep die man terug naar de auto met iets in zijn handen. In die auto zaten drie Roemeense mannen.  Op de bijrijdersstoel lag een plastic tas waaruit een fazant stak die kennelijk net geschoten was. In het plafond boven de bestuurder zat een nis over de breedte van het voertuig. Daarin lag in een deken een luchtbuks met een afstandskijker. Hierop zijn de drie inzittenden aangehouden.


Aan het bureau bleek dat het drietal de hele dag gevist had op een sportboot. Op de terugweg zagen ze een fazant waarna de bestuurder zijn luchtbuks pakte en vanuit de auto op de vogel schoot. Hij wist niet dat de jacht op fazanten gesloten is en dat je een vergunning nodig hebt van de eigenaar van de grond. Hij heeft een boete gekregen van 250 euro en afstand gedaan van het wapen.