Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdovende middelen, geld en een vuurwapen aangetroffen na invallen in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - Naar aanleiding van een onderzoek is de politie op maandagavond 21 mei rond 18.00 uur een woning aan de Jufferstraat in Rotterdam binnengevallen. Uit het onderzoek bleek er mogelijk een drugslab te zitten. De politie heeft geen drugslab aangetroffen in de woning, maar wel verdovende middelen. Er is een man van 31 jaar uit Rotterdam aangehouden.

In de woning aan de Jufferstraat werden een vuurwapen, drugs en een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Onderzoek leidde agenten vervolgens naar een andere woning aan de Baronie in Capelle aan den IJssel. Daar heeft de politie ruim tien kilo aan verdovende middelen aangetroffen. Hier zijn nog een 59-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De 21-jarige Rotterdammer is heengezonden. Ook apparatuur om verdovende middelen in te pakken is in beslag genomen.

ConfisQ
Het onderzoek werd uitgevoerd door ‘ConfisQ’. Dit is een integraal afpakteam is een samenwerkingsverband tussen politie, Belastingdienst, FIOD, RIEC, de Nederlandse Arbeidsinspectie, de gemeente Rotterdam, het UWV en het Openbaar Ministerie. Het team beoogt kennis van de diverse partners te bundelen en daarmee effectiever crimineel verkregen vermogen ‘af te pakken’.