Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Themadag Doorontwikkeling Medezeggenschap

Op 22 mei was een brede vertegenwoordiging van de medezeggenschap vanuit meerdere eenheden van de politie aanwezig bij de themadag van de Centrale Ondernemingsraad (COR) met als onderwerp doorontwikkeling medezeggenschap. Deze dag stond vooral in het teken van de toekomst en aantrekkelijkheid van de medezeggenschap (MZ) binnen de politie.

De dag begon met een panelgesprek waarin Paul van Musscher, Loes Thissen en Liesbeth Huyzer hun beelden deelden over de doorontwikkeling van de MZ. Ook was er voor de aanwezigen de mogelijkheid om vragen aan hen te stellen.
Daarna was het aan de zaal zelf om hun beelden en ervaringen te delen over de diversiteit, ontwikkeling, ervaring en representativiteit binnen de MZ.

Na de lunch stond het eerste deel van de middag in het teken van het organiseren van de OR-verkiezingen die in november 2025 zullen plaatsvinden en wat hierbij de mogelijkheden zijn.

De dag werd afgesloten met een bijdrage van Gerda van Leeuwen, politiechef Zeeland-West Brabant, en Ben Oude Reimer, voorzitter OR Den Haag, over de verantwoordelijkheden van de MZ en de rol van de bestuurder daarbij.

Deze bijdrage is geschreven door Geert-Jaan Staal
COR portefeuillehouder Digitalisering en Intelligence