Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Onderzoek naar schietincident aan Rademarkt in Groningen

Gepubliceerd op:

Groningen - De politie doet onderzoek naar een schietincident dat op zondagochtend 9 juni rond 6:00 uur plaatsvond aan de Rademarkt in Groningen. Daarbij raakte een 22-jarige vrouw uit Groningen zwaargewond. Een 31-jarige man uit Delfzijl is als verdachte aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

Het schietincident vond rond 6:00 uur plaats. Agenten die in de buurt waren hoorden een knal en gingen daarop af. Ter plaatse troffen zij een 22-jarige vrouw uit Groningen zwaargewond aan. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. Kort daarop kon in de buurt de 31-jarige verdachte worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het cellencomplex en wordt verhoord. Er is een vuurwapen aangetroffen. 

We zijn direct na het incident begonnen met sporenonderzoek. Ook hebben we gesproken met meerdere getuigen en bekijken we camerabeelden. Het is nog niet bekend wat de toedracht van het schietincident is geweest.

Heeft u tips?
We komen graag in contact met getuigen van het schietincident of met mensen die informatie hebben die van belang is voor het onderzoek. Was u in de buurt van de Rademarkt rond het tijdstip van het incident of heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Of bent u wellicht in het bezit van beelden waarop iets verdachts te zien is? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.