Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Inval bij horecazaak Hilversum na vermoedens drugshandel en illegaal gokken

Vrijdagavond 7 juni deed de politie een inval in een horecagelegenheid aan de Larenseweg in Hilversum. Aanleiding voor de inval waren verschillende meldingen over mogelijke drugshandel en illegaal gokken in de zaak. De politie hield één persoon aan op verdenking van handel in harddrugs.

Meerdere meldingen

In de afgelopen maanden ontving de politie meerdere meldingen, waaronder vanuit Meld Misdaad Anoniem, over de horecazaak aan de Larenseweg. Het bedrijf zou bijna nooit open zijn, maar op vreemde uren zou er wel bedrijvigheid te zien zijn rond het pand. De politie startte daarop een onderzoek. Uit het onderzoek kwamen sterke aanwijzingen naar voren dat vanuit de horecagelegenheid werd gehandeld in verdovende middelen en er illegale gokactiviteiten zouden plaatsvinden.

Inval

Vrijdagavond 7 juni besloot de politie het pand binnen te vallen. Naar aanleiding van informatie uit het vooronderzoek werd het Arrestatieteam ingezet zodat de veiligheid kon worden gewaarborgd. In het pand waren op het moment van de inval ongeveer veertig personen aanwezig. Zij werden gefouilleerd. Bij één medewerker trof de politie een handelshoeveelheid verdovende middelen aan. Deze 37-jarige man uit Huizen is aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Bij een andere medewerker trof de politie een mes aan, hij ontving een proces-verbaal. De politie nam verder een busje pepperspray in beslag dat in een voertuig lag van één van de klanten.

Kansspelen

Daarnaast zag de politie dat door ruim tien personen illegaal werd gegokt. Deze personen zijn verhoord. Hun zaken worden ingestuurd naar het OM. De politie nam bijna 8000 euro in beslag dat de verschillende klanten contant bij zich droegen, in relatie tot het illegale gokken.

De politie doet verder onderzoek naar de hele zaak.

Illegaal gokken is oncontroleerbaar

Illegaal gokken is oncontroleerbaar, gokkers hebben geen garantie op een eerlijk spel. Zij lopen bovendien het risico op een boete. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. En er is geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten, kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen. Gokken is alleen toegestaan met een vergunning vanuit de Wet op de Kansspelen.

Help mee bij het bestrijden van ondermijnende criminaliteit!

Politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en andere partners zitten criminelen op alle mogelijke manieren dwars. Met strafrecht, bestuurlijke maatregelen, plukken van crimineel vermogen, privaatrecht, toezicht en preventie. Dat kan alleen samen met bewoners en ondernemers. Help ons uw wijk veiliger te maken. Ziet u vreemde, verontrustende zaken of zaken waarvan u denkt dat ze niet pluis zijn? Meld het dan bij de politie of gemeente. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

Inval bij een horecazaak aan de Larenseweg in Hilversum
Autocontrole tijdens een inval bij een horecazaak aan de Larenseweg in Hilversum