Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Geïntensiveerde samenwerking tussen de Efteling en politie bekrachtigd met speciale tegel

Laatst gewijzigd op:

Kaatsheuvel - De Efteling en de politie hebben gisteren, woensdag 5 juni 2024, hun intensieve samenwerking op een bijzondere manier gevierd met de onthulling van een speciale tegel in het park. De tegel symboliseert de wederzijdse waardering en het vertrouwen tussen de betrokken partijen, die gezamenlijk streven naar een veilige en gastvrije omgeving voor alle bezoekers.

De ceremonie vond plaats in het bijzijn van de Algemeen Directeur en de afdeling Beveiliging van initiatiefnemer Efteling, de operationeel experts van team Langstraat, en burgemeester Hanne van Aart van de gemeente Loon op Zand. De organisatie van de zogenoemde Blauwe Tegel komt vanuit Stichting WEP, die zich inzet voor waardering en erkenning van initiatieven waarbij de politie een grote rol speelt.

De samenwerking tussen de Efteling en de politie, die al jarenlang bestaat, is recentelijk verder versterkt. Dit is met name zichtbaar in het laagdrempelige contact tussen het politieteam en de beveiligers, maar ook in het optreden tijdens sporadische incidenten. De gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot een nog veiliger park, waar alle bezoekers een gezellige dag kunnen hebben.

Tijdens de onthulling van de Blauwe Tegel sprak Manager Integrale Veiligheid Maikel Kruis zijn dank uit: "De veiligheid van onze gasten en medewerkers heeft altijd de hoogste prioriteit. De intensieve samenwerking met de politie maakt dat we hierin steeds weer stappen vooruit kunnen zetten. We willen het veiligste dorp van Nederland worden, waar het touwtje nog uit de brievenbus hangt. Deze tegel symboliseert onze gedeelde inzet hiervoor en het vertrouwen dat we in elkaar hebben." Dat benadrukte ook voorzitter van Stichting WEP, Henk van Essen: “Jullie samenwerking krijgt steeds meer voet aan de grond. De Blauwe Tegel bekrachtigt dit en laat je hier bij binnenkomst eraan herinneren: blijf elkaar vinden en nodig hebben. Dat is de kracht van een veilige Efteling.”

Ook burgemeester Hanne van Aart benadrukte het belang van deze samenwerking: "De Efteling is een belangrijk onderdeel van onze gemeenschap en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. De nauwe samenwerking tussen de Efteling en de politie zorgt ervoor dat we samen kunnen zorgen voor een veilige en gastvrije omgeving, niet alleen binnen het park maar ook in de omliggende gebieden."

De onthulling van de speciale tegel, die een prominente plaats heeft gekregen bij de meldkamer op het dienstencentrum van de Efteling markeert een nieuw hoofdstuk in de langdurige samenwerking tussen de Efteling en de politie. Pjotr en Lennart, beide operationeel expert (wijkagent) op team Langstraat: “Door onze regelmatige afstemming en gezamenlijke training kennen we het park, maar vooral ook de omgeving goed. Samen met de beveiligers, die het park natuurlijk nog veel beter kennen, zorgen we voor een veilige omgeving en zijn we trots op wat we hebben bereikt. Maar beseffen we ook dat dit slechts een tussenstap is en blijven we hard werken om dit zo te behouden.”

Plaatsen blauwe tegel