Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Agent door verdachte tegen hoofd geschopt

Gepubliceerd op:

Dordrecht - Woensdagmorgen even na middernacht raakte een agent gewond toen een worsteling ontstond met een verdachte op de Spuiboulevard. Ze werd tegen het hoofd geschopt en hield daar een flinke zwelling aan over. Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt verdacht van zware mishandeling en zit vast.

aanhouding

Agenten spraken een man aan die ogenschijnlijk doelloos en nerveus heen en weer liep en onder invloed leek van verdovende middelen. Ze vroegen hem om zijn legitimatie. Toen hij dat niet kon tonen en vervolgens niet meewerkte verzette de man zich hevig bij de aanhouding die erop volgde. Bij de worsteling werd één van de agenten tegen het hoofd geschopt. Het lukte uiteindelijk wel om de man aan te houden en hem te fouilleren. Hij bleek in bezit van gebruikshoeveelheden van vermoedelijk harddrugs die in beslag zijn genomen en vernietigd. De gewonde agent is nagekeken door een arts.

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.