Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Podcast over indrukwekkende 112-meldingen

Laatst gewijzigd op:

Nederland - Welke melding vergeet je nooit meer? In de nieuwe podcast-serie Echte politieverhalen geven zeven agenten antwoord op deze vraag.

podcast

‘Onze vriend zegt dat hij zijn vrouw heeft vermoord’. Als agent Melvin aan het werk is, komt een groep vrienden nerveus lachend het politiebureau binnen. Ze hebben een gek appje van hun vriend gekregen met deze boodschap. ‘Is dit een grap?’, denkt Melvin eerst. Maar dan slaat de stemming om. Ze rijden plankgas naar het huis van de vriend.

Het is één van de verhalen in de nieuwe politiepodcast Echte politieverhalen. Iedere aflevering vertelt een collega over een onvergetelijke melding.

Zo ook agent Peter, die vertelt over een moedig meisje dat 112 belde vanuit een kledingkast. Doodsbang voor haar gewelddadige vader. ‘Ik moest me inhouden om niet meteen de trap op te stormen’. En centralist Romy deelt een zenuwslopende, nachtelijke reddingsactie op het water. ´Ik dacht, nu gaat hij haar overboord gooien.’

De serie biedt een blik achter de schermen van het politiewerk. Waar agenten vaak als eerste bij heftige incidenten zijn, maar ook mooie en bijzondere dingen meemaken. 

Kijk en beluister de podcast Echte politieverhalen vanaf vandaag via https://www.politie.nl/informatie/echte-politieverhalen.html