Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: Man (20 jaar) meldt zich bij politie na dodelijke aanrijding Schiedam

Laatst gewijzigd op:

Schiedam - In het onderzoek naar de dodelijke aanrijding in Schiedam heeft maandagavond een 20-jarige man uit Schiedam zich gemeld op het politiebureau. Hij is direct aangehouden en wordt verhoord. Zijn exacte rol bij het incident wordt onderzocht. Het slachtoffer is een 48- jarige man.

Mensen staan voor afzetlint

Politie zoekt getuigen
Ondanks de aanhouding is de politie nog steeds op zoek naar getuigen en beelden. Heeft u informatie of  beelden, mogelijk van een dashcam of andere beelden die kunnen helpen bij dit onderzoek, neem dan contact met ons op.

Aanrijding
Zondag 2 juni iets voor 03.30 uur kreeg de politie een melding dat er een man gewond op straat lag op de Sporthalstraat in Schiedam. De agenten reden via de Nieuwe Damlaan in de richting van het slachtoffer toen zij daar een fiets zagen liggen. Vanaf de fiets leek er een bloedspoor te lopen naar de plek waar de man werd aangetroffen. Er werd meteen een ambulance bijgehaald en zij startten de reanimatie, maar helaas mocht dit niet meer baten. De man overleed op straat aan zijn verwondingen. 

Auto
Meerdere getuigen verklaarden een donkerkleurige auto te hebben gezien. De verkeersspecialisten zijn meteen een onderzoek gestart en troffen ook een kentekenplaat aan. Deze bleek van een auto, een donkergrijze SEAT Leon te zijn die afgelopen vrijdag als gestolen was opgegeven. Deze auto is beschadigd teruggevonden op de Hargsingel in Schiedam.