Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen schietincident Egoli gezocht

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De politie is dringend op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over een schietincident dat in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 juni 2024 plaatsvond op Egoli in Amsterdam-Zuidoost. Bij het schietincident raakte een 19-jarige man uit Almere zwaargewond.

Rond 01.25 kwam de melding binnen dat er geschoten zou zijn op Egoli. Ter plaatse troffen agenten in een buurthuis aldaar een man met meerdere schotwonden aan. Dit slachtoffer bleek buiten op een parkeerplaats bij het buurthuis te zijn neergeschoten waarna een omstander hem naar binnen had gebracht. Toegesnelde hulpdiensten - onder andere een Mobiel Medisch Team - verleenden ter plaatse de eerste medische hulp en daarna werd de man met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Getuigenoproep

Wat er zich precies op de parkeerplaats heeft afgespeeld en wat er mogelijk aan het schietincident vooraf is gegaan, staat nog niet vast. Op het moment van het schietincident vond in het buurthuis een feest plaats. Alhoewel er een behoorlijk aantal mensen aanwezig was gedurende het incident, kon of wilde ter plaatse maar weinigen vertellen wat er gebeurd zou zijn. Ook over eventuele verdachte(n) is dus nog minimale informatie bekend.

Bent u getuige geweest van het incident, maar heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op. Alle andere informatie over de zaak is tevens zeer welkom. Informatie delen kan via 0900-8844, onderstaand tipformulier of anoniem via 0800-7000.

BVH: 2024128540.