Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Afsluiting kermis Heerhugowaard ontsierd door vernielingen

Gepubliceerd op:

Heerhugowaard - De sluiting van de kermis in Heerhugowaard werd overschaduwd door incidenten: Mishandeling, vernielingen en agressie naar politieambtenaren.

Rond negen uur ’s avonds, kwam er melding bij de politie dat een groep jongeren iemand mishandelde. Daarna werd het rond half twaalf weer onrustig op en om het Raadhuisplein. Er werd vuurwerk afgestoken, een winkelruit ingeslagen en de groep jongeren werd groter. De politie greep in om groepen uit elkaar te houden, maar bekogeld met glaswerk en stenen. Hierbij zijn gelukkig geen politiemedewerkers gewond geraakt. Met behulp van de beveiliging en een hondengeleider zijn een groep jongeren richting de Sportlaan, een andere groep naar de kruising Middenweg/Vondellaan gestuurd. Daar werden nog een auto en aanhanger vernield.

Bij één politievoertuig werden de ramen ingeslagen, bij een ander de verlichting vernield. Van een aantal mensen zijn de identiteitsgegevens achterhaald, hun rol wordt onderzocht.

De burgemeester van Dijk en Waard, Maarten Poorter is zeer ontstemd over het gedrag tijdens deze laatste kermisavond: “Het is onacceptabel wat er is gebeurd. Het vernielen van eigendommen en agressie tegen politie of wie dan zal ook worden bestraft. Hoe dit geweld ontstaat zal centraal staan in een evaluatie. We laten het plezier voor onze inwoners niet bederven door deze raddraaiers.”

Om de verantwoordelijken op te sporen hebben wij uw hulp nodig. Heeft u voor ons informatie, beelden of heeft u gezien wie hierbij betrokken was? We zoeken ook beelden van de tijd voorafgaand aan de incidenten. Neem contact op via 0900-8844.