Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Politie houdt verdachte van bedreiging aan

De politie heeft vrijdagavond 31 mei 2024 in Zevenbergschen Hoek een 52-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man zou met een knuppel tegen verkeersborden hebben geslagen. Ook zou hij een plaatsgenoot hebben bedreigd. Na de aanhouding troffen politieagenten in de woning van de verdachte een kleine hennepkwekerij aan, die niet meer in gebruik was.

Stockfoto met daarop de zijkant van een politieauto

Bij de politiemeldkamer kwamen vrijdagavond 31 mei kort voor 21.00 uur meerdere meldingen binnen over een man die met een knuppel tegen verkeersborden zou slaan en hard zou schreeuwen. Politieagenten stelden direct een onderzoek in, waaruit bleek dat de man niet alleen tegen de verkeersborden had geslagen, maar vermoedelijk ook een man had bedreigd. Ook zou de verdachte de knuppel richting het slachtoffer, een 60-jarige man uit Zevenbergschen Hoek, hebben gegooid.

Het politieonderzoek leidde naar de woning van de verdachte, waar hij even later kon worden aangehouden. De verdachte is een 52-jarige inwoner van Zevenbergschen Hoek. In zijn woning troffen agenten korte tijd later een kleine, buiten werking zijnde, hennepkwekerij aan. Ze namen diverse spullen die gebruikt worden bij het kweken van hennep in beslag.

De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en voor verder onderzoek en verhoor in de cel gezet.