Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht van explosie bij woning

We zijn dringend op zoek naar getuigen van een explosie bij een woning aan de Karel de Stoutestraat in Oss. Op maandagavond 29 juli werd daar kort voor middernacht een voordeur uit zijn voegen geblazen.

Kort voor middernacht schrokken bewoners van de Karel de Stoutestraat op door een harde knal. Al snel bleek dat de voordeur van een woning er was uitgeblazen. Bovendien woedde er een kleine, maar felle brand in de hal van de woning. Door kordaat optreden van omwonenden en later de brandweer werd deze snel geblust. De schade aan de woning was echter groot. Gelukkig waren de bewoners op het moment van de explosie niet thuis, waardoor er geen gewonden vielen. 

Onderzoek

De politie neemt dit incident buitengewoon serieus want dit had natuurlijk heel anders af kunnen lopen. Direct na het blussen van de brand startten we dan ook een technisch onderzoek in de woning. Daarbij zijn diverse sporen veiliggesteld. Ook zijn er camerabeelden bekeken die ons kunnen helpen bij dit onderzoek en is een eerste buurtonderzoek verricht.

Getuigen

Voor het verdere onderzoek zijn we nog dringend op zoek naar getuigen en beelden. Bent u getuige geweest van de explosie of weet u wie erachter zit? Laat het ons weten. Ook als u in het bezit bent van camerabeelden, dashcambeelden of beveiligingsbeelden horen we het graag. Contact opnemen kan op onderstaande manieren.