Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Politiebiker omvergereden

De politie arresteerde zaterdagochtend 27 juli 2024 rond 02u45 in de Veemarktstraat een verdachte (21) uit Tilburg, omdat hij een agent omverreed en de verkeersregels overtrad.

politielogo

De verdachte reed zaterdag rond 02u45 in de Veemarktstraat zonder helm op een scooter. Een agent zette zijn fiets dwars op de straat om de bestuurder tot stoppen te dwingen, maar de bestuurder reed met hoge snelheid tegen de fiets aan. De politiebiker viel en liep letsel op. De bestuurder reed zonder te stoppen na het ongeval met hoge snelheid weg richting de Spoorlaan. Een andere politiebiker haalde de bestuurder in en liet hem stoppen. De verdachte reed onder invloed. Hij blies 540 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De agent deed aangifte.

Geen geweld tegen hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen hulpverleners en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.