Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Wapens in auto aangetroffen na ongeval

Toen politiemensen zaterdagavond rond 20.45 uur uitkwamen bij een eenzijdig ongeval op de Nieuwkuijkseweg, werden ze verrast door een opstandige bestuurder die uiteindelijk door de inzet van een taser onder controle werd gebracht. Bij hem werden vuurwapens aangetroffen. De man, een 39-jarige inwoner van Oudheusden, is aangehouden maar hij verblijft nog in het ziekenhuis.

Politieauto

Door het ongeval, waarbij geen andere voertuigen betrokken waren, werd de auto van de verdachte compleet verwoest. De bestuurder, de latere verdachte, reed door nog onbekende oorzaak tegen een boom. Op het moment dat agenten ter plaatse kwamen was hij aanspreekbaar en wist zelfstandig uit te stappen. De man was echter meteen recalcitrant en wilde geen kant op. Nadat hij weer even in zijn auto was gaan zitten, stapte hij er met een tas weer uit. Een collega had gezien dat daar mogelijk een vuurwapen inzat, waarop de man werd gesommeerd de tas los te laten. Hierbij trokken enkele agenten hun vuurwapen. Toen de man niet aan deze sommatie voldeed, werd hij door één van de politiemensen getaserd en vervolgens geboeid. In de tas bleken meerdere, vermoedelijke vuurwapens te zitten.

De verdachte werd overgebracht naar een ziekenhuis. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol was, werd hij gevorderd mee te werken aan een bloedtest. Dat weigerde hij. De aangetroffen wapens zijn in beslag genomen en worden nader onderzocht.