Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Twee berovingen in Moerwijk

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli zijn er in Moerwijk twee berovingen geweest. De politie doet onderzoek naar de berovingen op de Anslostraat en de Jan Luykenlaan. Bij de beroving op de Anslostraat zou mogelijk ook zijn geschoten. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

lint kraaiennest

Jan Luykenlaan

Rond 23.40 uur kreeg de politie een melding van een beroving aan de Jan Luykenlaan. Een groep personen werd aangesproken door de groep verdachten. Onder bedreiging van onder andere een vuurwapen moesten de slachtoffers hun spullen afstaan. Een uitgebreide zoekslag in de omgeving leverde helaas nog geen aanhouding(en) op.


Anslostraat

Al snel kreeg de politie een nieuwe melding rond 00.30 uur van een mogelijk schietincident aan de Anslostraat. Meerdere personen stonden bij hun auto op het moment dat zij door een onbekende persoon werden aangesproken. De slachtoffers werden door een groep van meerdere personen beroofd en hierbij is geweld gebruikt. De politie is direct een onderzoek gestart en in de omgeving gezocht naar de groep verdachten. Die zelfde nacht zijn de verdachten niet aangetroffen. Mogelijk zou er zijn geschoten; de recherche doet hier onderzoek naar.


Festival

De recherche onderzoekt de twee berovingen die plaatsvonden in de directe omgeving van het Zuiderpark waar kort daarvoor een festival was afgelopen. Vanwege het festival is het parate peloton, een flexibel inzetbare politie-eenheid, die avond aanwezig geweest is de omgeving en ook naar Moerwijk gegaan. De recherche sluit op dit moment niet uit dat er mogelijk meer berovingen en/of mishandelingen zijn geweest in dezelfde omgeving. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen of slachtoffers. Ook de vraag of de groep verdachten afkomstig was van het festivalterrein, maakt deel uit van het onderzoek.


Heeft u informatie?

Heeft u iets gezien in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juli in dat met deze incidenten te maken kan hebben? Heeft u mogelijk beelden van camera’s aan de Jan Luykenlaan of Anslostraat waarop tussen 23.00 en 01.00 iets verdachts te zien is? Of weet u meer over deze berovingen of is wellicht tijdens het festival iets opgevallen wat met deze zaken te maken kan hebben? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000

Bel met de politie

Bel 0900-8844

Bel met de Opsporingstiplijn

Bel de Opsporingstiplijn