Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Drugslab in woning ontdekt na explosie Terentiusstraat

Even na half vier zondagochtend 14 juli vond in een woning op de Terentiusstraat in Rotterdam-Zuid een explosie plaats. Ook brak er brand uit. Niemand raakte gewond. In de woning werden verschillende drugs gevonden en producten die worden gebruikt voor het bewerken van drugs.

Rechercheurs doorzoeken drugslab

Gealarmeerde agenten troffen na de melding van een explosie bij een woning op de Terentiusstraat een compleet kozijn op straat. Deze is door de klap uit de gevel geblazen. Het schadebeeld doet vermoeden dat de explosie van binnenuit is ontstaan. Of het binnen aangetroffen drugslab daadwerkelijk de oorzaak is geweest van de explosie zal nog nader worden onderzocht. De Forensische Opsporing zal nog nader onderzoek verrichten.

Uit voorzorg werden 12 woningen ontruimd. Nadat de brandweer metingen in deze woningen hadden verricht, mochten de bewoners terug naar huis. Dit was na een klein uurtje. In de woning waar de explosie had plaatsgevonden was niemand aanwezig. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Wel is in de woning een vuurwapen aangetroffen. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen zal het drugslab ontmantelen.