Man blijft maar drugs uit onderbroek toveren, politie houdt hem aan

De politie heeft een 18-jarige man uit Breda aangehouden omdat hij allerlei soorten drugs bij zich had. Hij reed donderdagavond 8 augustus net voor 20.00 uur op zijn scooter door de binnenstad van Breda. Na z’n staandehouding bleken er tientallen zakjes drugs in zijn onderbroek verstopt te zitten.

aanhouding, overdag, daglicht, Foto: Korpsmedia politie

Agenten stonden bij de verkeerslichten op het kruispunt van de Nieuwe Prinsenkade met de Academiesingel toen de man hen opviel. Hij zat op een scooter en gedroeg zich opvallend. De scooter reed over de Academiesingel toen hij het sein kreeg om te stoppen. Eenmaal tot stilstand gekomen, zagen de agenten hem nog snel dingen in zijn broek verstoppen.

Toen de agenten hem ernaar vroegen zei de verdachte dat het ging om wiet. Tijdens het fouilleren bleek er van alles te ritselen bij het krijs van de verdachte, waarna hem gevraagd werd of hij zijn broek leeg wilde maken. Toen kwamen er gripszakjes met allerlei soorten drugs tevoorschijn.

De man werd aangehouden en naar het cellencomplex gebracht. Daar bleek hij nog meer zakjes drugs te bewaren in zijn onderbroek. Ook bleek hij honderden euro’s contant geld, een mes en twee telefoons bij zich te hebben. In totaal werden er tientallen zakjes gevonden met hennep, hasj, cocaïne, 2-mmc, ketamine en MDMA.