21-jarige motorrijder overleden na ongeval Veelaan

Donderdagmiddag 8 augustus iets na half zes heeft op de Veelaan een dodelijke aanrijding plaatsgevonden tussen een motorrijder en een bus van het GVB. De motorrijder raakte hierbij zeer ernstig gewond en is helaas komen te overlijden. Het Opsporing Team Verkeersongevallen van de politie doet onderzoek.

Rond 17:40 uur ontvangt de meldkamer een melding van een aanrijding met ernstig letsel. Hulpverlening wordt direct ingeschakeld, maar mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer – een 21-jarige man uit Amsterdam - is ter plaatse overleden.

Na de aanrijding gingen er geruchten dat er sprake zou zijn geweest van een achtervolging. Dit was niet het geval. Vlak voor het ongeval zagen medewerkers van handhaving te voet hoe de man op zijn motor over het fietspad langs de J.M. van der Meylaan reed.  Ze probeerden hem een stopteken te geven. Het is niet duidelijk of de motorrijder deze niet gezien heeft, of genegeerd heeft. Enkele tientallen meters verderop, op de Veelaan vond de dodelijke aanrijding plaats. Toegesnelde handhavers probeerden nog hulp te verlenen. Hoe de aanrijding precies heeft plaatsgevonden, wordt door de politie onderzocht.