Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

20-jarige Amsterdammer aangehouden in 7 onderzoeken naar aanranding, verkrachting en/of afpersing

De politie heeft een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden in zeven afzonderlijke onderzoeken naar de aanranding, verkrachting en/of afpersing van meisjes en jonge vrouwen. Hij wordt ervan verdacht tussen juli 2021 en april 2024 de slachtoffers op een soortgelijke manier te hebben benaderd en vervolgens (seksueel) misbruikt. Gezien de werkwijze in de verschillende zaken vermoedt de recherche dat er sprake is van meer slachtoffers die zich mogelijk nog niet bij de politie hebben durven melden.

In alle zeven zaken werden de slachtoffers in de openbare ruimte door een voor hen onbekende jongen benaderd. De jongen gaf aan met het slachtoffer af te willen spreken en de slachtoffers gingen hier mee akkoord. De jongen koos de locatie om af te spreken. Op de afspraakjes werden de slachtoffers vervolgens gedwongen om tegen hun zin seksuele handelingen te verrichten en/of ondergaan. Ook moesten sommige slachtoffers onder druk van de verdachte geld aan hem geven en/of naar hem overmaken.

Vermoedelijk meer slachtoffers 

De recherche houdt er rekening mee dat de verdachte zich richtte op kwetsbare meisjes en jonge vrouwen en vermoedt dat er sprake is van meer slachtoffers. Mogelijk hebben deze slachtoffers zich nog niet bij de politie durven melden.

Verdachte langer vast

De verdachte in de onderzoeken is op maandag 22 juli door de politie aangehouden. Hij werd op donderdag 25 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris en gehouden. Maandag 5 augustus heeft de raadkamer de gevangenhouding bevolen voor 30 dagen.