17-jarige jongen aangehouden voor dodelijk schietincident

Zaterdagochtend 10 augustus is een 27-jarige man uit Schiedam omgekomen bij een schietincident. De politie startte meteen een onderzoek en dat leidde zondagavond naar de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Schiedam.

Onderzoek na schietincident

UPDATE 15 augustus
Sinds het dodelijke schietincident zijn er bij de familie van de verdachte drie explosies geweest. Het TGO-team intensiveert daarom het onderzoek en zet alles op alles om de daders van de explosies op te pakken, maar ook om nieuwe explosies te voorkomen. Heeft u informatie of camerabeelden met betrekking tot deze explosies? Neem dan contact op met de politie via één van de onderstaande mogelijkheden.  

De rechter-commissaris heeft woensdag besloten dat de verdachte 14 dagen langer vast blijft zitten.

12 augustus
Zaterdagochtend 10 augustus rond 05.45 uur gingen agenten op een melding af op de Piersonstraat in Schiedam. Hier troffen de hulpdiensten een zwaargewonde man aan in een auto. Het slachtoffer, een 27-jarige man uit Schiedam, had een schotwond en is meteen gereanimeerd door de hulpdiensten. Hij overleed op straat.
Op de Willem Hedaweg in Rotterdam werd zaterdagochtend ook plaats delict gemaakt en sporen veiliggesteld. Zeer waarschijnlijk heeft daar het schietincident plaatsgevonden.

Aanhoudingen
De twee mannen die bij het slachtoffer in de auto zaten, zijn die zaterdagochtend gelijk aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. Zij zijn zondag weer heengezonden. Het onderzoek wat zaterdagochtend meteen werd opgestart, leidde zondagavond tot de arrestatie van een 17-jarige man uit Schiedam. Hij wordt verhoord door de recherche.

Informatie?
Heeft u informatie, maar heeft u dat nog niet gedeeld met de politie? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Online tippen en beelden uploaden kan via onderstaand formulier.