Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Nepagent overvalt woning in Vught

Een bejaarde bewoner van een woning aan de Haagwinde in Vught is woensdagavond 17 april slachtoffer geworden van een brutale woningoverval. Hij raakte lichtgewond en de dader ging er met diverse waardevolle spullen vandoor. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Opvallend aan deze zaak is dat de dader zich voordeed als politieagent. Help ons mee deze dader(s) te vinden.

Nepagent
Eerder op de avond werd de bewoner gebeld door een man die zei van de politie te zijn. De zogenaamde agent vertelde dat er een inbreker in de buurt actief was en dat de bewoner zijn waardevolle spullen aan de politie mee kon geven. Rond 23.00 uur kwam een onbekende man aan de deur, die duwde de bewoner tegen de grond en ging er vervolgens met een aantal waardevolle spullen vandoor. Het slachtoffer kwam ten val door de duw en raakte lichtgewond. De overvaller droeg geen herkenbare politiekleding.

Onderzoek
Nadat de politie was gealarmeerd, startten we meteen een onderzoek. Zo namen we een verklaring van het slachtoffer op en deden we buurtonderzoek.

Getuigen gezocht
Wij zijn op zoek naar mensen die mogelijk meer weten of meer hebben gezien van deze overval? Was je rond het tijdstip van de overval in de omgeving? Misschien heb je de man in kwestie zien rondhangen? Mogelijk heb je gezien dat deze man in of op een voertuig is gestapt? Alle informatie om deze overvaller te vinden is welkom.

Deel je info (of evt. dash/ringdeur/camerbeelden) met de districtsrecherche in ‘s-Hertogenbosch via de onderstaande informatieknoppen.

Of ben je slachtoffer geworden van een soortgelijke babbeltruc en/of woningoverval, maar heb je nog geen aangifte gedaan? Ook dan komen wij graag met je in contact via een van onderstaande informatieknoppen. 

Preventietips
Gisteren ontvingen we een aantal meldingen van babbeltrucs in onze eenheid. Of deze meldingen in verband staan met de woningoverval is onbekend. Wat we van de meldingen weten is dat bezorgde inwoners zijn gebeld door personen die zich aan de telefoon voordeden als politieagent. In algemene zin benadrukken we dat wij als politie nooit mensen op deze wijze telefonisch  benaderen en bijvoorbeeld naar hun kostbaarheden vragen. Wij waarschuwen dan ook om op dit soort vragen niet in te gaan. Als er iemand met dit soort verhalen voor de deur staat bel dan direct 112!

  • Geef nooit waardevolle spullen, een pinpas of pincode af.
  • Wij als politie vragen nooit om waardevolle spullen (zoals sieraden)of een pinpas en/of pincode af te geven.
  • Word je gebeld, hang dan op en bel de politie: 0900-8844 of 112 (spoed).
  • Bel bij een actuele situatie direct 112.
     
  • Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen.
  • Om zeker te weten dat je te maken heeft met een politieagent, kun je vragen naar het politielegitimatiebewijs.  Het politielegitimatiebewijs is een kaart met naam, personeelsnummer en pasfoto. Een politieambtenaar in uniform hoeft zich niet uit eigen beweging te legitimeren. Maar als je ernaar vraagt, moet hij wel zijn politielegitimatiebewijs tonen.  Zegt een persoon in ‘burgerkleding’ dat hij van de politie is? Dan moet de politiemedewerker wel uit eigen beweging het politielegitimatiebewijs tonen.
     
  • Vertrouw je het niet? Dan kun je altijd contact opnemen met het dichtstbijzijnde politiebureau en/of bellen naar het algemene nummer van de politie: 0900 – 8844.

Meer preventietips over babbeltrucs vind je hier. En hier is meer info te lezen over het politielegitimatiebewijs.

Zie ook onze GEZOCHT-zaak van deze overval.