Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Site vervangt politie-app

De Politie-app wordt met ingang van 30 maart vervangen door de zogeheten responsive site Politie.nl. De verandering heeft te maken met een verbetering van de (digitale) dienstverlening naar u.

Politie-app 'Mijn onderzoek'

Er wordt momenteel onderzocht via welke kanalen burgers en ondernemers bediend willen worden. Daaruit blijkt nu al dat zij de Politie-app weinig gebruiken. Besloten is daarom om per 30 maart te stoppen met de app. 'Het bijhouden van de app kost geld en die kosten wegen niet op tegen wat het oplevert. Dat is zonde. Dat geld en die energie steken we liever in de kanalen die de mensen wel opzoeken. We gaan ons meer richten op de verbetering van onze online dienstverlening. De komende jaren investeren we verder in omnichannel', vertelt Bert Visser. Hij gaat over digitaal politiecontact.
'Het idee achter omnichannel is dat mensen hun voorkeurkanaal kunnen kiezen en daar op een snelle en laagdrempelige manier worden geholpen. Dat kan via de website zijn, social media, de chat, de telefoon et cetera.'

Contact via Politie.nl

Eind deze maand verdwijnt de app uit de Playstore (Android) en de App Store (iOS). Momenteel wordt Politie.nl al als vervangende optie aangeboden. Deze is via de mobiele browser te benaderen. Op de site kunt u voor dezelfde zaken terecht als in de app. Dus het doen van aangifte of een melding, een vraag beantwoord krijgen, politienieuws lezen, een tip over een verdachte situatie doorgeven of speuren naar vermisten blijft allemaal mogelijk.
Het formaat van de website past zich automatisch aan op ieder toestel. De site is via de mobiele browser te benaderen. Het is mogelijk de site als favoriet op het startscherm van de telefoon te plaatsen, net zoals bij apps.