Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
oosterhout +25.0km
    Verander locatie

    Pinpasfraude - Rembrandtlaan - Sliedrecht

    Op dinsdag 28 mei 2024 rond 15:00 uur, werd een 90-jarige vrouw uit Sliedrecht slachtoffer van iemand die zich voordeed als bankmedewerker. In werkelijkheid was het een oplichter die de vrouw heeft bestolen.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Op 28 mei werd het slachtoffer gebeld door een man die zich voordeed als een medewerker van de Rabobank. Hij zei dat hij een verdachte betaling op haar bankrekening had gezien en dat haar pinpas naar de bank terug moest om geblokkeerd te worden. De pinpas zou nog diezelfde middag, dus op 28 mei 2024, door een medewerker van de bank opgehaald worden. De pinpas moest zij in een envelop doen, dichtplakken en de door de ‘bankmedewerker’ genoemde code moest zij op de envelop schrijven.

    Zo gezegd, zo gedaan, want ongeveer een kwartier later werd er bij het slachtoffer via de intercom aangebeld. De vrouw opende de deur en even later stond er een man bij haar aan de deur.  Hij zei dat hij van de Rabobank was en noemde ter verificatie een code, die het slachtoffer ook al via de oplichter van de telefoon had gekregen. Het slachtoffer vertrouwde haar bezoeker dus, en ze liet de man binnen. De oplichter kreeg de envelop met daarin de pinpas overhandigd.

    Hier hield het helaas niet mee op, want de oplichter vroeg het slachtoffer of zij ook sieraden in haar woning had. Hier kon de zogenaamde bankmedewerker dan foto’s van maken, voor de verzekering.  Slachtoffer gaf aan dat de sieraden in een kluis zaten in de logeerkamer. Samen liepen ze naar de logeerkamer. De man opende de kast waar de kluis stond. Slachtoffer zag dat de man probeerde de kluis open te maken en de kluis van de muur probeerde los te trekken. Dit lukte gelukkig niet. De man verliet te woning daarom met alleen de pinpas van het slachtoffer.

    Het slachtoffer belde later die middag met haar zoon en vertelde wat er was gebeurd. Haar zoon rook onraad en belde met de Rabobank. Een echte medewerker van de Rabobank, wist hen toen te vertellen dat er inmiddels voor 1050 euro was gepind en dat de vrouw was opgelicht.

     

    Vragen

    Wie (her)kent deze pinner? Omdat hij mogelijk minderjarig is, tonen we hem eerst onherkenbaar. Meld hij zich niet, dan tonen we hem over twee weken (3 oktober 2024) herkenbaar in de uitzending van Bureau Rijnmond.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=fjOHjnfIBXQ

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening