Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Rotterdam +5.0km
    Verander locatie

    Brandstichting - Pascalweg - Rotterdam

    Zaterdag 6 juli woedde een heftige brand in een woning aan de Pascalweg in Rotterdam-Lombardijen. Het huis van een jong gezin werd ernstig beschadigd door deze brandstichting. Er zijn camerabeelden van de verdachte. Wie herkent deze man? Er is een beloning van 10.000,- voor de gouden tip.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De zaterdagavond van de brand was de EK-wedstrijd tussen Nederland en Turkije. Toen rond 22.30 uur de brand werd aangestoken, was het gezin gelukkig niet thuis. De brand die binnen is aangestoken, heeft de hele binnenzijde van het huis verwoest. Wat het motief van de brandstichting is, is nog onbekend.

    Op camerabeelden is de verdachte van de brandstichting te zien. De politie roept de hulp in van het publiek om te achterhalen wie deze man is die het huis van een gezin volledig in as heeft gelegd. Omdat het gaat om infraroodbeelden komen de kleuren van de beelden niet overeen met de werkelijkheid. Het gaat om een donkergetinte man met een gezet postuur, zwart, kort haar, een blauw rugtasje van JD Sports. Ook lijkt de dader een donkerblauwe spijkerbroek te dragen. Hij draagt donkere schoenen met opvallend witte zool, donkerkleurige jas en witte pet. Weet u wie deze man is, neem dan alstublieft contact op met de politie. Heeft u informatie over de achtergrond van de brandstichting, ook dan komt de politie graag met u in contact.

    Eerdere aanhouding
    Half juli zijn de beelden van de verdachte al in de media gebracht. Dit heeft meerdere tips opgeleverd. Eind juli is een verdachte aangehouden. Later bleek dit niet de juiste persoon. De eerder aangehouden man wordt niet langer verdacht van deze brandstichting. Daarom doen we nu opnieuw een oproep aan het publiek.

    Beloning
    Er is een beloning van 10.000,- voor de gouden tip. Dat wil zeggen de tip die leidt tot de daadwerkelijke aanhouding van de verdachte. 

    Contact
    U kunt uw informatie doorgeven via 0900-8844. Als u liever een vertrouwelijk gesprek wilt waarbij uw identiteit kan worden afgeschermd, dan kunt u contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen (TNI) via 088 - 661 77 34. Wilt u liever volledig anoniem blijven, neem dan contact op met M. via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Als u anoniem meldt, zijn er bij de politie geen gegevens van u bekend en kan u dus ook niet in aanmerking komen voor de beloning. 

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=a_ekxWZhCqw

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening