Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Amsterdam,/ +5.0km
    Verander locatie

    Brandstichting Berthold Brechtstraat - Amsterdam

    Flink schrikken voor de bewoners van de Berthold Brechtstraat als twee mannen een scooter in de fik steken. De scooter gaat in vlammen op. Het vuur slaat daarbij over naar de deur van een woning. De geschrokken bewoners kunnen niet naar buiten via de deur en moeten door de brandweer gered worden. Ook springen een aantal bewoners in paniek uit het raam. De politie heeft beelden van het tweetal verdachten. Herken jij ze? Neem dan contact op.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Op de beelden is te zien hoe het tweetal verdachten die ochtend richting de woningen loopt. Ze lopen heen en weer en kijken wat om zich heen. Heel even verdwijnen ze uit beeld, maar enkele minuten later lopen ze naar een geparkeerde scooter voor een van de woningen. Een van de verdachten opent de buddy en gooit hier een flesje met brandbare vloeistof in. De vloeistof wordt vervolgens aangestoken en binnen enkele tellen is er brand gesticht.

    De gevolgen van de brand zijn groot. De scooters zijn onbruikbaar, er is schade aan het pand en sommige bewoners hebben nog steeds last van angstklachten en slapen slecht van wat hen overkomen is. Ook moesten een aantal bewoners voor controle naar het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingeademd. De politie toont nu de beelden van de verdachten. Herken jij ze, of heb je informatie? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

     

     

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening