Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Hoorn +25.0km
    Verander locatie

    Poging straatroof – Achterom – Purmerend

    Vrijdag 13 september 2024 heeft er een poging straatroof plaatsgevonden op het Achterom in Purmerend. Heeft u meer informatie over deze zaak of beschikt u over camerabeelden? Neem dan contact op met de politie.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Rond 20.30 uur liep een 18-jarige man uit Purmerend via het Achterom naar het tunneltje onder het spoor in Purmerend toen hij belaagd werd door een groep van ongeveer twaalf personen. Hier werd de man ingesloten en werd er meermaals geprobeerd zijn bezittingen af te nemen. Dit lukte echter niet. Ook werd het slachtoffer tijdens de poging straatroof door meerdere verdachten intimiderend gefilmd. Toen een voorbijganger de groep naderde, wist het slachtoffer weg te komen. Het slachtoffer belde vervolgens 112, waarna de verdachten snel waren gevlogen.  

    Het slachtoffer hoefde geen medische behandeling te ondergaan maar is wel erg geschrokken.   

    Getuigenoproep

    Van de verdachten is geen duidelijk signalement bekend, behalve dat zij allen tussen de 14 en 17 jaar oud zijn. Verder droegen zij bodywarmers, schoudertasjes, petjes en bandana’s. Ook reden zij op elektrische fietsen.

    De politie doet onderzoek naar de poging straatroof en zoekt getuigen. Bent u bij dit incident betrokken geweest of kunt u ons hier meer over vertellen? Meldt u dan spoedig bij de politie. Neem contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem tippen kan via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden die in de buurt van het Achterom zijn gemaakt tussen 20.15 uur en 20.45 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer 2024203938.

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening