Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Breukelen, Stichtse Vecht, Utrecht +25.0km
    Verander locatie

    Explosie – Jan van Arkelstraat – Vianen

    In Vianen is dinsdagochtend 3 september rond 05.00 uur een explosief afgegaan bij een woning aan de Jan van Arkelstraat. Door de explosie brak brand uit, waardoor er schade is ontstaan aan de woning. Gelukkig raakte niemand gewond. Getuigen zagen een Volkswagen Polo kort erna wegrijden. Er zijn beelden waar de verdachten op staan. Weet jij wie dit zijn? Neem contact met ons op!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Rond 5 uur in de vroege ochtend werd de buurt opgeschrikt door een harde knal. Door het afgaan van een explosief bleek er brand uitgebroken voor de woning aan de Jan van Arkelstraat. De brandweer kwam snel ter plaatse om de brand te blussen. Door de brand en de explosie raakte de woning beschadigd. Getuigen zagen twee personen in donkere kleding wegrennen. Vervolgens werd er ook een zilver/grijze/donkerkleurige Volkswagen Polo gezien die hard wegrijdt.

    Beelden verdachten
    Er zijn beelden waar de explosie en de verdachten op te zien zijn. Op de beelden is te zien dat er 2 personen over de Reinout III straat rennen, komend uit de richting van de Jan van Arkelstraat gaande in de richting van het Grote
    Geusplein. De twee mannen steken over bij de Hoekenstraat en rennen richting een geparkeerde auto rennen. Vervolgens zie je de auto linksaf de Hoekenstraat in rijden. De signalementen:

    Man 1: man, normaal postuur, donkere broek, lichtere bovenkleding met capuchon over het hoofd, sneakers.

    Man 2: man, normaal postuur, lichtere broek tov de donkere bovenkleding. Capuchon op, rugzak op rug, sneakers.

    Nepagenten aan de deur
    Een nacht voor de explosie, in de nacht van zondag op maandag 2 september, werd bij dezelfde woning aangebeld door drie mannen die zich hadden verkleed als agent. Gelukkig deden de bewoners toen niet open en gingen de mannen er weer vandoor. Er wordt onderzocht of er verband is met de explosie.

     

    Aanhouding
    Inmiddels zijn er twee verdachten aangehouden nav de explosie. Wij zoeken nog een 3e

     

    Vermoedelijk vergissing
    Uit het onderzoek zijn aanwijzingen naar voren gekomen dat het explosief bij een verkeerde woning is geplaatst en dat een andere locatie het doelwit had moeten zijn.

    Vragen

    Wie herkent de verdachten van de beelden?

    De recherche ontvangt graag meer informatie over de Volkswagen Polo die is gezien door getuigen.

    Ben jij mogelijk getuige geweest van de explosie of heb je camerabeelden die nog niet zijn gedeeld met de politie, deel deze informatie met ons via het onderstaande tipformulier. Ook kan je bellen met de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.

    JJe kan er ook voor kiezen om informatie anoniem door te geven, zonder je naam prijs te geven, door te bellen naar 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl . Jouw medewerking kan van groot belang zijn bij het ophelderen van deze zaak.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=rDCV4KNGQ4s

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening