Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Duivendrecht +5.0km
    Verander locatie

    dubbele moord - Ceintuurbaan - Amsterdam

    Op maandag 17 juli 2017 zijn de levenloze lichamen van Pieter Hoovers (54) en zijn vrouw Tae (Naphaporn) Kaewpanya (32) aangetroffen in een appartement aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Beiden zijn door schoten om het leven gebracht. De slachtoffers woonden in Thailand, maar waren voor een vakantie in Nederland. Direct na het aantreffen van de slachtoffers is een rechercheteam geformeerd en werd onder andere via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek ingeroepen. Het is de politie nog niet gelukt om iemand voor deze liquidatie aan te houden.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Het onderzoek heeft zich onder andere gericht op een onbekende man die op de dag van de moorden drie keer op camerabeelden staat. Deze verdachte is op zaterdag 15 juli 2017 drie keer afgezet vlak bij de woning van de slachtoffers. Twee keer is hij afgezet door een grijze VW Golf, vermoedelijk voorzien van valse kentekenplaten. Mogelijk dat de slachtoffers de dader zelf in hun woning hebben binnengelaten omdat de toegangsdeur niet was geforceerd of opengebroken. Vermoedelijk tijdens dit tweede bezoek zijn Pieter en Tae Hoovers vermoord.

    ‘s Avonds laat brengt de verdachte het derde bezoek aan de woning; tijdens dit bezoek heeft hij mogelijk zijn sporen gewist. Voor dit laatste bezoek is hij afgezet door een witte Mercedes bestelbus. Als de bijrijder uit de witte bus stapt, rijdt de bus door en lijkt deze te wachten in de Gerard Terborgstraat. Nadat hij de woning voor de laatste keer heeft verlaten, loopt de schutter in de richting van de plek waar de witte bestelbus op hem lijkt te wachten.

     

    Informatie delen
    Er staat nog altijd een beloning van 20.000 euro open die de hoofdofficier van justitie heeft uitgeloofd voor de gouden tip.

    Weet u meer over de verdachte op de beelden? Heeft u meer informatie over de witte bestelbus, weet u wie de vermoedelijke schutter heeft afgezet op zaterdagavond 15 juli 2017? Of heeft u andere informatie over deze liquidaties? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.  Of bel met het Team Criminele Inlichtingen: 088-661 77 34

     

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening