Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
Badhoevedorp +5.0km
    Verander locatie

    Gebruik gestolen passen – Slotermeerlaan – Amsterdam

    Een echtpaar van in de 80 uit Heemskerk wordt begin februari dubbel gedupeerd. Met een smoes worden hun sieraden afgenomen én met hun bankpassen wordt in Amsterdam 1000 euro gepind. Wie herkent deze pinners? Bel de politie via 0800-6070 of vul bijgaand tipformulier in.

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    Op 2 februari 2024 heeft het echtpaar telefonisch contact met een stel oplichters. Eerst voerde een vrouw die zich voordeed als bankmedewerkster het woord aan de telefoon. Het gesprek werd na enige tijd overgenomen door een man die deed voorkomen dat hij van de recherche was. Hij maakte het echtpaar wijs dat er inbrekers actief waren in Heemskerk en dat ze de komende nacht bij hen zouden toeslaan. Om te voorkomen dat de juwelen van het echtpaar gestolen zouden worden, konden ze deze het beste afgeven. De ‘agent’ zou iemand sturen om de sieraden en de bankpassen op te halen. Hij gaf een code door die als verificatie aan de koerier doorgegeven moest worden. Het echtpaar heeft daarop hun sieraden ter waarde van ruim 6000 euro en hun bankpassen aan de koerier meegegeven. Deze koerier was een lange, donkergetinte man met zwarte krullen en een breed postuur.

    De mannen op de beelden zijn betrokken bij deze oplichting. Ze pinnen op 2 februari even na 21.00 uur aan de Slotermeerlaan in Amsterdam met de bankpassen van het echtpaar. Ook op de Overtoom in Amsterdam is nog gepind. In totaal wordt er duizend euro opgenomen van de rekening van de slachtoffers.

    De eerste verdachte is een man met een donkergetinte huidskleur, heeft een legergroene winterjas aan en een goudkleurige slavenarmband om zijn rechter pols

    De tweede man is eveneens donkergetint. Ook hij draagt een legergroene winterjas. Deze is van het merk Mask QP. Het witte hoesje van zijn telefoon is beschadigd.

     

    Vragen

    - (Her)kent u (een van) deze pinners?

    - Weet u waar de gestolen sieraden zijn gebleven?

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening