Direct naar de inhoud
Mijn buurt: 
helmond +5.0km
    Verander locatie

    Getuige gezocht woningoverval - Pastoor van Leeuwenstraat - Helmond

    Een echtpaar werd in hun woning op de Pastoor van Leeuwenstraat in april vorig jaar overvallen. Op 22 mei 2024 is er een verdachte aangehouden. Het onderzoek is in volle gang en we zoeken behalve de twee andere daders, ook een belangrijke getuige. Ben of ken jij deze man? Neem dan contact met ons op. Doe dat ook als je informatie hebt over de andere daders!

    Heeft u een tip over deze zaak?

    Laat het ons weten via het tipformulier.

    Omschrijving

    De bewoners werden in hun slaap overvallen door drie gemaskerde, donker geklede personen. Ze knevelden het echtpaar en doorzochten het hele huis. Ze gingen er vandoor met geld, sieraden en een muntenverzameling. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag 13 april vorig jaar, tussen half 5 en 5 uur. Ze namen onder andere een opvallende gouden ring met een blauwe steen mee en een grove, gouden ketting met een hanger voorzien van de letter 'J'. 

    Uitgebreid onderzoek van de recherche leidde op 22 mei 2024 tot de aanhouding van één van de verdachten: een 36-jarige man uit Helmond. De andere twee worden nog gezocht, maar mogelijk dat een belangrijke getuige kan helpen. Er is toestemming van de officier om deze getuige geblurd te tonen.

    We willen deze man heel graag spreken, hij was ten tijde van de overval in de omgeving van de Pastoor van Leeuwenstraat en heeft de daders mogelijk gezien die bewuste nacht van 13 april, tussen half 5 en 5 uur. Hij draagt een opvallende blauwe jas en zwarte trainingsbroek met lichte bies op de zijkant. Kort daarna zien we op beelden dat een zwarte BMW personenauto door diezelfde straat rijdt. Wie deze auto bestuurde is niet duidelijk, maar hij kan mogelijk van de gezochte getuige zijn. Of heeft deze auto misschien iets met de daders te maken? 

     Van de verdachten is weining bekend. Wel benoemen de slachtoffers één van hen als een soort leider van de groep. Van hem wordt gezegd dat hij tussen de 25 en 30 jaar oud is en een grote neus had. 

    Ben of ken jij de getuige op de afbeelding? Heb je informatie over de nog gezochte verdachten, de zwarte BMW of andere informatie die ons kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact met ons op via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

    Video

    Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=XTKa44wi3jo

    Afbeeldingen

    Locatie

    Kaartbediening
    Zoombediening

    Deel het artikel op social media

    Deel artikel via: